BEELDBANK SPORT


Duitse voetbalkampioenen 1973

 

 

 

Foto's gekregen van Georges De Wilder. In 1973 kwamen de Duitse voetbalkampioenen trainen op het veld van Machelen....

 

 

 

Foto's gekregen van Georges De Wilder. In 1973 kwamen de Duitse voetbalkampioenen trainen op het veld van Machelen, dit in voorbereiding van één of andere belangrijke match.
Het voetbalveld van het Derooverstadion had lange tijd de reputatie van één van de mooiste velden in de streek, vandaar ook dat er regelmatig trainingen werden gehouden van grote ploegen, denken we maar aan de Belgische nationale ploeg. Zo ook het Duitse kampioenenteam met wereldsterren als Beckenbauer, Muller, Maier, enz...

 

Wat toelichting over de foto's : 
Foto 1 : links in de verte de watertoren (afgebroken eind jaren '90), het Duitse elftal in donkere training, uiterst rechts Franz Beckenbauer.
Foto 2 : een keeper van wereldformaat in aktie, Sepp Maier, met rechts de huizen van de Stadionstraat, vroegere Pitsenburghstraat (de huizekes van " Den Bride "). 
Foto 3 : links Paul Breitner, daarnaast Gerd Muller, en daarnaast nogmaals Franz Beckenbauer. Op de achtergrond het park, nog niet volgroeid (de opening van het gemeentelijk park en het Derooverstadion dateert van 1970 ).
Foto 4 : Gunther Netzer, bekend als een bikkelharde middenvelder.

 

 

Commentaren: 0

Voetbalclub Machelen 1946-1947

 

 

 

KCS Machelen - 1ste ploeg anno 1946-1947

Commentaren: 0

K.C.S. Machelen 1983

 

Foto bezorgd door Luc De Wilder.

De eerste ploeg van KCS Machelen anno 1983, met heel wat Machelaars.

Boven v.l.n.r. ( M. staat voor Machelaar ):
Délégé Nicola ( + ), voorzitter Rik Dewandeleer, Patrick Bullekens ( kwam van Haren ), Eddy Milleville ( Diegemenaar ), Michel Spelier (M.), Luc De Wilder(M.), Fred Vanderlinden(M.), Dirk Dewandeleer(M.); keeper naam vergeten, Roger Vandenberghe ( Géke,M.), délégé William Rip en trainer Pol Holvoet ( Zaventem, vroeger in Machelen gespeeld).
Onder : Daniel Binst ( M.), Serge Ariano ( Vilvoorde, maar de hele jeugd in Machelen gespeeld ), Bart Warlop ( M.), Rudi Deconinck ( M.), Leduc ( Vilvoorde ), Henk De Prins ( Vilvoorde ), Marc Deconinck( M.)
Deze jonge Machelse voetballers speelden toen in 2e provinciale.

Commentaren: 0

Grote prijs beroepsrenners 1953

 

Raymond Impanis ( derde van rechts ) deelde handtekeningen uit aan Machelse wielerfans voor het vertrek van de Grote Prijs van Machelen voor beroepsrenners, dit ter hoogte van café Floréal, of de Krumme. Raymond Impanis reeds niet mee in 1953, hij gaf wel het startschot.
In dat jaar won de Nederlander Gerit Voorting en zijn landgenoot Jan Nolten kwam als laatste toe. Het was het jaar dat ¾ van de Nederlandse " Tour de France ploeg " naar Machelen kwam afgezakt om er te koersen, alvorens ze naar Frankrijk afreisden.
Gerrit Voorting won de 4e rit in de Tour. Jan Nolten, die laatste was in Machelen, won de 8e rit, en nog wel de langste rit, van Nantes naar Bordeaux over een afstand van maar liefst 345 km. Hij kwam alleen toe in de vélodrome van Bordeaux, met anderhalve minuut voorsprong op zijn eerste achtervolger.

René Hernalsteen

Commentaren: 0

Wielerwedstrijd 1960

 

Dit is een beeld van het vertrek en de aankomst van een koers voor liefhebbers in de jaren 1960. De foto werd genomen ter hoogte van het oud gemeentehuis in de C. Peetersstraat, we zien een groep van een twintigtal renners. 
Opmerkelijk is de oude trolleybus die achter de renners staat te wachten om door te kunnen, en dit tot het startschot van de koers gegeven werd. Let ook op het indrukwekkende reclamebord dat zo groot is als de voorgevel van het lagere huis. 
Vroeger was het de gewoonte dat bij grote sportevenementen, er naar hartenlust reclame werd gemaakt voor alles wat “ slecht “ is, van sigaretten over tabak en alcohol. Nu is dat bijna overal verboden.
De huizenrij links in de C. Peetersstraat werd volledig afgebroken, hier staat nu de refter van het GISO ( niet voor lang meer… ).

 

Dit is een beeld van de 15e Grote Prijs van Machelen voor beroepsrenners op 21 juni 1961. Deze koers vond in die periode jaarlijks plaats. De doortocht van de renners op dit beeld komt uit de Dorpsstraat richting C. Peetersstraat, rechts het kruispunt met de Vanden Berghestraat. Op de foto ziet u de renner Jos Wouters die op kop reed van de “ Faema “ ploeg. Jos Wouters eindigde toen derde. Het was Guillaume van Tongerloo, pas terug uit de Ronde van Italië, die de Grote Prijs van Machelen anno 1961 won.
Op de foto nog te zien, rechts de vroegere bank BBL, en café Terminus “ bij den Boille “, nu café den Arend. Ook nog de ijzeren palen van de trolleybus.
Links het statige hoekhuis van “ Madammeke Vufentsestig “ en de grote kermis die tegen de kerkmuur werd aangebouwd. En overal kasseien op de baan.

Met dank aan René Hernalsteen

Commentaren: 0

Titel - wie meer info?

Alle info komt vanaf onze facebookpagina

******

Wybouw Jan : Norbert______Van Asbroeck.

Monique Kudjabo : De kusser is de jonge Roger Dewulf, Dirk Faes, Dirk Stinis en de papa van Piet Van Asbroeck met zonnebril (naam ontsnapt mij)

 

Verdere info is altijd welkom

 

 

Commentaren: 0

Voetbal scholieren KCS Machelen 1953

Deze foto dateert van 1953, het zijn de Machelse scholieren die poseren voor de fotograaf op het oude voetbalveld van Machelen dat destijds aan de Frans Van Moldersstraat lag. Thans loopt de Jan Moensstraat er.
We herkennen op de bovenste rij van links naar rechts : Max Vleminckx ( trainer ), Guillaume Durieu, Ghislain Barrez, Verhulst, Georges De Wilder, Brack, Mathu, André De Bakker (ploegafgevaardigde), Putseys.
Hurkend van links naar rechts : Georges Billiet, Marcel De Weerdt, Jules Van Bever, Putseys, onbekend.

Foto ingezonden door Georges De Wilder, tekst van Luc De Wilder

 


Jeugd KCS Machelen

Alle info komt van onze facebookpagina

******

Monique Kudjabo : Ik herken Yves Sterckx, ne Sijs, den Babs (Daniel van de Krumme), ne Schils...

Commentaren: 0

1ste ploeg KCS Machelen

Alle info komt van onze facebookpagina

******

Monique Kudjabo Links gehurkt :Sylvain Schmit, papa van Sonja (ik heb jaren Jazzballet bij haar gevolgd), naast Sylvain Nijle (Corneel) Heyvaert, en achter derde van links Van der Schelden

 

Onderaan midden Antoon Vansantvoort met naast zich Pierre Vansantvoort

Commentaren: 0

Egmontspurters 1965

 

 

Met dank aan Frans Vanhaesendonck en Willy Busselot.

Foto van 1965. We hebben de namen op 2 na allemaal gevonden:

 

 

 

Bovenaan van links naar rechts:17 man
1 JAN BERGHMANS
2 WILLY MARCELIS
3 THEO VAN ROELEN
4 LEON VERTONGEN
5 JAN CROES
6 GEORGES BERCKMANS
7 MAURICE DE NEEF
8 ?
9 FREDDY DE WANDELEER
10 ROGER VAN DER VELDE
11 ALBERT CORNAND
12 GEROME BRACKE
13 PIERROT VAN HARCK
14 ROGER BRACKE
15 PIERRE BUSSELOT
16 JOHN NUYENS
17 JEF BUSSELOT

Onderaan van links naar rechts: 5 man
18 JAN JACOBS
19 RONNY VAN BUGGENHOUT
20 ?
21 GILBERT VAN DE VELDE
22 WILLY TEIRLINCK

Ontbreken : Voorzitter Gilain Vandenberghe en bestuurslid René Elsevier


Commentaren: 0

De Krumme Juniors

Foto genomen voor hun lokaal Floreal in de Constant Hansoulstraat. Bestuur + gemeentelijke mandatarissen en afgevaardigde(n)Belgische Wielrijdersbond.

Van links naar rechts :

Frans Steemans, Hendrik De Block, Jan Binst, Gillain Vanden Berghe, ?, Pierre Van Lierde, Mariette Peyck, Louis Vandeneede, Albert De Wilde, Frans Verbinnen, Marcel Stengele, Weduwe Verhulst-De Belder, Charel Bernaerts, ?, Anna De Wilde-Vermeiren, Roger De Wulf, ?, ?, Van Moer, Bertrand Van Houcke, Jozef Rampelberg, Georges Simons, ?

Commentaren: 0

Uit de oude doos - collectie fam. Schenk

 

 

Bovenste rij v.l.n.r. Jean Vandenbosch, Etienne Van Eeckhout, George Van Campenhout, ?, Marcel Frodure, Michel Vanbinst, ?.
Onderste rij v.l.n.r. José Gijselinck, Antoine De Hertogh, Florent Spruyt, Jozef Peeters, Paul Van Haecht.

Commentaren: 0

Jazzmijn

Commentaren: 0