Deelname aan de radenkwis


Op 28 januari 2005 om 19.00u. ging de "Radenkwis" door in de Gemeentelijke Feestzaal. Heemkundekring "Machala" mocht hierop niet ontbreken, en vaardigde een team af bestaande uit Etienne De Backer, David Stoops, Dirk Deroover. Shirley van de Machelse Atletiekclub was zo vriendelijk ons team uit de nood te helpen, door de plaats van de afwezige Georges De Wilder in te nemen. Na een gezellige kwisavond klasseerde "Machala" zich op een mooie vierde plaats op een totaal van 32 deelnemende ploegen. 


"De Sint-Gertrudis Parochie Machelen" door Fee Cornand 


Zaterdag 23 april 2005 werd in de Openbare Bibliotheek kasteel Pellenberg het boek "De Sint-Gertrudis Parochie Machelen" door Fee Cornand voorgesteld.

Een verzameling van wetenswaardigheden over het bestaan en de ontwikkeling van de parochie, de Sint-Gertrudiskerk, de bouw van de nieuwe kerk, de nog aanwezige grafstenen en rouwblazoenen, de achtereenvolgende pastoors, losse sprokkels en verhalen uit het kerkarchief.

Het werd een onverwacht groot succes. De talrijke opkomst zorgde ervoor dat 80% van de voorraad in een minimum van tijd de deur uitging. Fee had nooit gedacht dat een signeersessie zo uitputtend kon zijn.


Uitstap naar Halle


Op 04.06.2005 richtte onze kring een culturele uitstap in naar Halle.
In de voormiddag stond het bezoek aan de ambachtelijke "brouwerij Boon" te Lembeek op het programma.

De familie Boon heeft nog in Machelen gewoond.
Daarna kregen we de kans het gerstenat van brouwerij Boon te proeven.
Na de lunch werden de Basiliek, de crypte en het museum van Halle bezocht.