Opening lokaal - officiele opening vrijdag

Heemkundige kring Machala heeft eindelijk eigen volwaardig lokaal

Zestien jaar na de oprichting heeft heemkundige kring Machala in Machelen eindelijk haar eigen volwaardig lokaal. Tot voor kort vergaderden de bestuursleden in een schuurtje naast de advocatenpraktijk van voorzitter Luc De Wilder, maar afgelopen weekend openden ze hun nieuwe vaste stek in de Kerkhofdreef.

Vandaag telt de vereniging zowat 330 leden, waarmee Machala de grootste culturele vereniging van Machelen is. Toch moest de heemkundige kring het tot voor kort zonder echt lokaal stellen. In het schuurtje in de Camille Françoisstraat, waarin de bestuursleden vergaderden, was immers te weinig plaats om het hele archiefmateriaal te stockeren. Maar daar komt nu een einde aan, want sinds dit weekend beschikken de leden over hun eigen, volwaardig lokaal. “Dankzij het lokaal hebben we nu een vaste stek, zodanig dat de continuïteit van de vereniging ook verzekerd is”, aldus voorzitter Luc De Wilder.

“In het lokaal zullen de bestuursvergaderingen plaatsvinden en wordt het archief en materiaal gestockeerd. Onze vereniging blijft ook samenwerken met de gemeente Machelen, onder meer door het lesgeven in de lagere school waar in elk studiejaar aan de huidige Machelse jongeren een stukje geschiedenis van hun gemeente wordt doorgegeven. Op zaterdag 22 juni vindt in zaal NOVA dan weer onze jaarlijkse Machala-dag plaats. Het thema dit jaar is ‘De (verdwenen) cafés in Machelen’.”

 


Enkele sfeerbeelden...