KASTEEL BELVAL


Het kasteel van Belval was gelegen in de Ganzenweide, ongeveer ter hoogte van de Woluwelaan, naast het VIADUCT kant Machelen ( niet kant Diegem ). In de Machelse volksmond noemde men dit het " rattenkasteel ".
Heden ten dage herinnert niets meer aan het bestaan van dit mooie kasteel, waar ook een vijver en een grote boomgaard aan paalden. Het kasteel stond volgens de plannenmakers/ingenieurs van de RING rond Brussel in de weg van een afrit Machelen, afrit die er evenwel nooit is gekomen. Toch diende het kasteel te verdwijnen, hetgeen gebeurde met de afbraak begin jaren 1970'. Zelf ( ik ben geboren in 1964 ) heb ik het kasteel nooit weten staan, wel de boomgaard waar wij met de CHIRO gingen spelen. Wij noemden dit " het boske ".
Er stonden verschillende fruitbomen bij het binnenkomen langs de Woluwelaan, verder door in het " boske " liep langs de linkerzijde een beek, en was er in het midden een open grasvlakte.
Ook van dit alles blijft niets meer over ; de gemeente Machelen, nadien eigenaar geworden, verkocht in 1996 de hele site aan een projectontwikkelaar. Tien jaar later ligt het terrein nog steeds braak en desolaat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.